fredag 30 juli 2010

Ännu ett kombinationsuppdrag.

Första kortet jag gjorde skulle matcha en bedårande dopklänning, det här kortet matchar två barntröjor som min mamma har stickat. Blommorna på kortet är virkade av restgarnet från tjöjorna. Mamma hade fått pengar att köpa garn av men det blev pengar över och de ville hon lämna tillbaka så jag gjorde ett sedelfack på insidan. Det finns också gott om plats för mamma att skriva en h'lsning till mottagaren.

Galen i lila!

Jag tog hel hel väska fylld med pyssel med mig ner till skåne över semestern. Tänkte att nog blir det några lata dagar eller sköna kvällar att sitta och pyssla på. Så blev det! Jag köpte lite nya Distresser på mässan i Kungsbacka och har här frossat i dusty concord! De handgjorda rosorna är distressade samt kanterna längst ut. Ramen med blomrankor är cremefärgad från början med den är också distressan med dusty concord. Primas blomblad är underbara och har alltid en given plats.

Till min farbror.

Min älskade farbror Hasse har alltid skjorta så därför blev valet av papper enkelt. Jag hade denna bit kvar från Linas pysselträff i höstas.

måndag 19 juli 2010

Till min svägerska.

Bättre sent än aldrig..... Ingela min svägerska fyller år i början av juni men vi firade inte förrän i torsdags. Ingela sjunger i kör, därav bakgrunden med noter. Ordet grattis är stämplat på ett gammalt notpapper. Jag bara älskar mina nya blomstansar som gör att jag kan göra rosor som inte blir pytte- mini. Dessa är gjorda av samma papper som hjärtat till vänster. Kanterna är distressade med Fired brick. Bladet är från Prima.

MIn egen stämpel!

Visst är den fin! Det är jätte roligt att kunna stämpla sina alster med denna fina stämpel. Jag känner mig så poffsig då.

Till en kvinna i sina bästa år.

Min mamma ville ha ett kort att ge till deras granne på campingen, där de står hela säsongen, till hennes 60 års dag. Jag känner inte henne och vet inte vad hon gillar. Men eftersom jag köpt en massa nya saker och har börjat virka blommor, ville jag använda mig av det. Hon har dessutom sett mig sitta vid husvagnen och virka blommor. Inkodos stämpel "Den blomstertid" är färglagd med Jim Holtz Fired brick och Versa colors Aloevera.

Primas underbara löv blev fina tillsammans med blommorna och rosetten som jag tycker är kvinnlig och som jag tror att jag kan knyta igen..... Petra hade ett sätta att knyta dubbla rosetter på en pysselträff hemma hos Lina för ett tag sedan. Men minnet sviker ju...

På insidan av kortet gjorde jag en matchande tag som hon kan använda som bokmärke.